2024
I 2024 arrangerte vi Bergen Open Source for andre året på rad, og konferansen ble en kjempesuksess! Tusen takk til alle som deltok. Det ble delt mye spennende kunnskap, og vi håper det dyrket interesse og motivasjon til å dykke videre ned i open source-verden 🔍
Det var topp stemning gjennom hele arrangementet, og vi er stolte av å være en del av et så engasjert, aktivt og inkluderende miljø som open source er.
Vi vil også rette en stor takk til foredragsholderne som tok seg tid til å dele sin kunnskap og erfaringer, og til våre engasjerte friByte-medlemmer for deres innsats. Denne konferansen hadde ikke vært mulig uten dere 🙌
Vi gleder oss allerede til å se dere neste år 🚀
Her får dere se programmet for konferansen, samt slides og video.
- Tid: 7. November 2023, 16:30-21:30
- Sted: Storelogen @ Kvarteret, Olav Kyrres gate 49, Bergen
Prøv å være tidlig ute!
Av friBytes egne Christian K. Engelsen.
Sindre gir en rask introduksjon til Open Source og forteller om fordelene, kjente prosjekter og hvor du starter.
Vi har sett på kvinneandelen i tekniske roller i NAV IT, og tallene er ikke oppmuntrende. Utforsk IT-verdenens usynlige barrierer og hvordan vi kan skape et mer inkluderende arbeidsliv. Hør direkte fra kvinner i tech og få fem konkrete tips for å øke inkludering og trivsel for alle!
Matpause
Bluesky og ATProto (Authenticated Protocol) ønsker å bygge et åpent sosialt nettverk hvor data flyter fritt og alle kan delta. Denne talken gir innsikt i ATProto og Bluesky, samt utfordringer og løsninger i federerte sosiale nettverk.
Moderne open source moduler pakkes ofte inn i Docker containere, NPM, Maven eller Nuget pakker. Dette gjør jobben fryktelig mye mer lettvint for både programvare- og plattform utviklere. Likevel, fører disse pakkene med seg en del overhead. I denne presentasjonen vil vi se på implikasjonene for bærekraften til programvaren vår og hva vi eventuelt kunne gjort med det.
Å distribuere programvare på Linux kan være komplisert. I motsetning til andre operativsystemer er tredjepartsapplikasjoner ikke lett kompatible på tvers av distribusjoner på grunn av avhengigheter. Vi vil utforske vanlige Linux API-er, delte biblioteker og verktøy som Snap, Flatpak og flere for å forstå hvordan man trygt kan distribuere apper på tvers av distribusjoner.
OpenAI holder ChatGPT lukket for å beskytte sin forretningsmodell, mens Meta gjør LLaMa åpen kildekode for å utfordre konkurrentene. Google balanserer mellom åpenhet og kommersielle hensyn. Vi utforsker hva som ligger bak disse strategiske valgene og deres fremtidige påvirkning.
Takk for at du kom, de som vil delta på quiz blir igjen!
Imens friByte og andre frivillige rydder, kan resten mingle og vente på quiz.
I tradisjon tro blir det en god gammeldags quiz sesjon. Denne gang om foredragene holdt i løpet av kvelden samt IT-relaterte spørsmål!
Håper du hadde en fin kveld og likte årets konferanse :)